Početna › VESTI / PRESS
VESTI / PRESS

2015
2014
2013
2012


 SIMPO DOBIO STATUS CORPORATE SUPERBRANDS SERBIA

Beograd, 25.04.2013.

  

U beogradskom hotelu Metropol Palace održana je svečana dodela nagrada Corporate Superbrands Serbia 2012-2013, za koju je u konkurenciji bilo 1.600 kompanija u 34 privredne oblasti. U kategoriji nameštaja, jedan od dobitnika ovog internacionalnog znaka uspešnosti je i SIMPO ad.

Cilj Corporate Superbrands Serbia 2012-2013. bio je da se striktnom procedurom izaberu najuspešnije kompanije - korporativni superbrendovi na području Srbije. U prvoj fazi izbora, Stručni savet od sedamnaest članova ocenjivao je početnu listu od približno 1.600 najpoznatijih brendova, podeljenih u 34 kategorije u zavisnosti od sektora u kom posluju. Ključni kriterijumi u ocenjivanju bili su: priznanje javnosti i dobra reputacija; dugotrajna doslednost i pouzdanost; odgovornost korporacije: tržište - kvalitet, cena i usluge, korporativni odnosi - zakonitost i transparentnost, poslovna sredina i postupci, društvena odgovornost-sponzorstva, kulturni i društveni događaji, zaštita životne sredine. U drugoj fazi odabrane brendove ocenjivali su članovi Stručnog saveta, kao i građani Srbije, putem ankete istraživanja javnog mnjenja. Anketa ispitivanja javnog mnjenja sprovedena je na reprezentativnom uzorku od 1.000 predstavnika punoletne urbane populacije Srbije. Tako je dobijeno po sedam najboljih korporativnih brendova iz svake kategorije koji čine selekciju korporativnih superbrendova Srbije.

Superbrands je nastao 1994. godine u Velikoj Britaniji i predstavlja vodeću svetsku platformu za promociju brendova radi povećanja informisanosti o brendingu i promoviše tu oblast kroz prepoznavanje i utvrđivanje vodećih međunarodnih i lokalnih brendova u svakoj zemlji članici, kojih ima 90 širom sveta. Superbrands se po drugi put organizovan u Srbiji, uz veliko interesovanje poslovne i šire javnosti.© 2012 Simpo ad All Rights Reserved.